Over Music2CancerMusic2Cancer is een bijzonder concert dat veel mensen bij elkaar brengt. Muziek verbindt en werkt helend. Letterlijk. Mensen laten zich troosten, geruststellen en ontroeren door muziek. Alle reden dus om juist muziek in te zetten tegen kanker. Fantastische Nederlandse artiesten zetten zich tijdens het Music2Cancer-concert op 26 oktober in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Op een unieke plek, een van de mooiste en modernste concertzalen van Nederland, treden gevestigde artiesten op. Allemaal werken ze mee om de dag dat we kanker verslaan dichterbij te halen. En met het kopen van een ticket voor dit unieke concert zorgt u ervoor dat er nog meer geld komt voor onderzoek naar kanker.

Onderzoek naar een nieuwe behandeling
We vinden het belangrijk dat we weten waar het ingezamelde geld voor ingezet wordt. Dit jaar hebben we samen met KWF Kankerbestrijding gekozen voor onderzoek naar een behandeling tegen Glioblastoom, de meest voorkomende kwaadaardige vorm van hersenkanker. De vooruitzichten voor patiënten met Glioblastoom zijn slecht. Gemiddeld leven deze mensen na de diagnose nog 15 maanden. Onderzoekers zijn bezig met een nieuwe behandeling, die uitkomst kan bieden voor patiënten die nu niet of nauwelijks behandeld kunnen worden. Music2Cancer hoopt deze avond €50.000,- in te zamelen voor dit onderzoek.

Lees hier meer over dit onderzoek


Cijfers om van te schrikken
Sinds 2008 is Kanker doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Jaarlijks overlijden in ons land nog altijd 42-duizend mensen aan de gevolgen van de ziekte. Ieder uur krijgen 10 Nederlanders de diagnose kanker. Ruim één op de drie mensen krijgt een vorm van kanker in ons land. Cijfers om van te schrikken. Kanker zullen we niet kunnen uitroeien met elkaar. We kunnen wel zorgen voor goed onderzoek, dat ervoor kan zorgen dat kanker niet meer dodelijk hoeft te zijn.

1 op de 3 mensen in Nederland krijgt kanker. Dat betekent dat iedereen vroeg of laat met kanker in aanraking komt. Wij willen dat in de toekomst niemand meer hoeft te overlijden aan kanker. Wij dromen van een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Maar om dit te bereiken is geld nodig. Stichting Events2Cancer ontwikkeld en organiseert evenementen met het doel geld op te halen voor kankeronderzoek. Al het geld dat wij ophalen wordt gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding of aan een in overleg geselecteerd onderzoek die bijdraagt aan kankeronderzoek.


Stichting Events2Cancer organiseert Music2Cancer